Wednesday, April 1, 2015

Creditele in franci elvetieni atacate prin toate partile

Desi s-a atras atentia de nenumarate randuri la momentul in care tot mai multa lume isi lua credite in franci elvetieni, oamenii nu au dorit sa tina cont de sfaturile economistilor si au inceput sa ia cat mai multe credite si din ce in ce mai multi bani. Astfel, dupa ce s-a aflat ca a explodat efectiv ceea ce se numeste curs valutar schimb, oamenii au ajuns sa fie disperati si sa protesteze ca ei nu mai au cu ce sa le plateasca si risca sa isi piarda casele si bunurile pe care le-au achizitionat atunci cand au imprumutat banii fara sa se gandeasca.

Oamenii care se pretind pagubiti se plang pe une apuca despre situatia dificila prin care trec. Ei solicita readucerea ratelor la cursul francului din perioada in care au luat creditul. De asemenea, incearca prin justitie sa realizeze o vixtorie impotriva bancilor, spunand ca ele nu au fost corecte. Au inceput chiar sa iasa in strada la proteste pentru ca nu mai stiu cum sa procedeze, nu mai au bani cu care sa isi plateasca cretidele.

Bancile pe de alta parte, incearca sa se apere si spun ca ele nu stiu ce solutie sa adopte pentru a-i impaca pe toti oamenii cu credite. Acum sincer... Ei cand au luat creditele au crezut ca dau lovitura pentru ca francul era la un nivel foarte scazut, acum cand francul a crescut se revolta. pentru ca nu mai au bani cu ce sa le plateasca.

Situatia e grea, ce-i drept. mai ales ca job-urile nu se mai gasesc pe toate drumurile, oamenii ajung sa isi piarda toata agoniseala de o viata, dar trebuie sa te gandesti si ce repercusiuni ar putea avea faptele tale atunci cand le faci, ci nu dupa, cand situatia devine din ce in ce mai apasatoare.

0 comments:

Post a Comment